Zakelijke scooter lease

Zakelijke scooter lease heeft veel voordelen. Fiscaal gezien wordt er niet gekeken of het een benzine of elektrische scooter is. Zowel voor de werkgever als voor de werknemer is een scooter van de zaak fiscaal erg aantrekkelijk. Net als bij een auto van de zaak kan je gemakkelijk een scooter zakelijk leasen. Je betaalt per maand een laag vastgesteld bedrag waardoor je niet direct je liquiditeit hoeft aan te spreken. Daarbij mag je als ondernemer de BTW terugvorderen over de kosten van het leasebedrag. Wil jij zakelijk een scooter leasen? Dan helpen wij je graag verder!

Zakelijk een elektrische scooter leasen

Als een werknemer regelmatig stadsritten voor het bedrijf moet maken kan de werkgever een scooter zakelijk aanschaffen of leasen. De werknemer mag deze dan gebruiken voor woon-werkverkeer en uiteraard de zakelijke ritten. De werknemer wordt hier fiscaal verder niet voor belast. Uiteraard mag de werknemer de zakelijke leasescooter ook privé rijden. Over deze privékilometers moet de werknemer een bedrijfseconomische kilometerprijs betalen. Deze kosten zijn echter erg interessant, zeker vergeleken bij een auto van de zaak.

Privé scooter leasen of zakelijk scooter leasen?

Het is ook mogelijk om zakelijke ritjes met je privé scooter te doen. Je kunt deze scooter dan privé kopen of leasen. Hierbij kun je een kilometervergoeding afspreken met je werkgever. Maar fiscaal gezien is dat wellicht niet de beste keuze. Je hebt dan ook privé alle kosten, zoals onderhoud, verzekering, wegenbelasting en brandstof. Daarnaast kan een privé persoon bijvoorbeeld de BTW op deze kosten niet terugvorderen van de belastingdienst. Een bedrijf kan dat wel, omdat een bedrijf BTW plichtig is in Nederland.

Lage onderhoudskosten zakelijke lease scooter

Ten opzichte van het onderhoud van een auto zijn de onderhoudskosten voor een zakelijke leasescooter beduidend lager. Zeker voor een elektrische scooter, deze heeft namelijk minder bewegende delen dan een benzine scooter. Hierdoor hoeft er minder onderhoud gedaan te worden. Ook dit brengt minder kosten met zich mee voor de werkgever, wat interessant is!

Wil je meer weten over zakelijk leasen van een scooter? Of wil je een berekening laten maken? Vul dan het contactformulier in. Wij zullen je vraag spoedig beantwoorden.

Bekijk de scooters

Bekijk ons ruime assortiment zakelijke lease scooters en vraag een vrijblijvende berekening aan.