Zakelijk scooter leasen is goedkoper dan een leaseauto

De bijtelling van een zakelijke leasescooter is niet te vergelijken met de bijtelling van een auto van de zaak. Zakelijk scooter leasen is goedkoper dan een leaseauto! Bij een leasescooter wordt niet naar de cataloguswaarde van de scooter gekeken, zoals dat wel het geval is bij een auto van de zaak.

Bij een leasescooter wordt gekeken wat deze over een heel jaar per kilometer gekost heeft. En dat bedrag wordt vermenigvuldigd met het aantal gereden privékilometers. Dat is de bruto bijtelling.

Een voorbeeld: over een heel jaar berekend, heeft je scooter € 0,25 per kilometer gekost. In datzelfde jaar heb je nog 1.500 privékilometers gereden. Dan is de bijtelling bruto € 375,00 over dat jaar.

Afhankelijk van de hoogte van je salaris val je in een bepaald belastingtarief. Stel dat je valt in het belastingtarief van 40,85%, dan betaal je netto € 153,18 per jaar. Zo zie je maar, niet te vergelijken met de bijtelling van een auto!

Hoe werkt de bijtelling van een zakelijke lease scooter?

De bijtelling van een zakelijke scooter is ook simpeler geregeld dan bij een auto. Woon-werkverkeer en alle zakelijke ritjes vallen buiten de bijtellingsregeling. Pas als je privékilometers rijdt geef je deze op bij je inkomstenbelasting. Je hoeft ook geen verplichte kilometerregistratie bij te houden. In plaats van een percentage van de cataloguswaarde betaal je over het aantal privékilometers een vergoeding die veel lager is dan bij een leaseauto.

Voor welk bedrijf is zakelijk scooter leasen geschikt?

Ieder bedrijf kan een scooter leasen! Zeker bedrijven die in een stad gevestigd zijn en daar ook veel afspraken hebben. Het scheelt veel tijd om met de scooter naar je afspraak te rijden. Met de auto moet je vaak omrijden, terwijl de scooter meestal binnendoor kan. Bovendien parkeer je de scooter meestal voor de deur. Probeer dat maar eens met een auto in de stad. En dan hebben we het nog niet eens over de extra parkeerkosten! Dus of je nu ZZP’er bent of voor een grote multinational werkt. Een scooter kan uitkomst bieden.

Bekijk de scooters

Bekijk ons ruime assortiment zakelijke lease scooters en vraag een vrijblijvende berekening aan.